Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Børnehuset Stjernen logo
Mobil menu

Mad

 

Børnehuset Stjernen har et produktionskøkken med to ansatte. Vi laver mad til både vuggestuen og børnehaven hver dag. Hvert andet år tages det op i bestyrelsen, om der skal laves mad til børnehaven, det bliver der heldigvis altid stemt ja til.

Køkkenet bestræber sig på at lave og serverer sund, ernæringsmæssig rigtig, varieret og økologisk mad til børnene. Vi lægger stor vægt på at maden skal være indbydende både i forhold til udseende, variation, duft, smag og konsistenser. Og dermed give børnene lyst til at smage på nye ting, såvel som velkendte retter.

Køkkenet laver mad efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger og har dermed fokus på masser af grøntsager, grønne proteiner, de grove kulhydrater dvs. pasta, ris og brød, samt de anbefalede mængder fedt. Vi har sølvmærke i økologi og holder altid en økologi procent på over 75%. Desuden bestræber vi os på at lave mad med årstiden råvarer og arbejder med at nedbringe både madspild og co2 udledning.

Maden i Børnehuset Stjernen er altid hjemmelavet, vi bager f.eks. alt vores brød selv, ofte med surdej, og er desuden i 2023 med i et spændende mad og økologi projekt i samarbejde med Meyers Madhus, hvor vi sætter endnu mere fokus på økologi, grønne proteiner og årstiden grønt.

Ud over hovedmåltidet til frokost kl 10.45, er der dagligt morgenmad for alle, fra kl 7.00 – 8.00 som består af rugbrød, boller, smør, ost, havregryn, mælk og frugt. I Vuggestuen serveres der desuden et formiddagsmåltid som er brød og frugt. Frokosten består hovedsageligt af et varmt måltid, samt en rugbrødsdag om ugen. Om eftermiddagen, kl 14.00, er der eftermiddagsmad med forskelligt hjemmebagt bagværk og frugt/grønt. Samt mælk i vuggestuen.

Måltidet er en vigtig del af dagen i Børnehuset Stjernen. Det er her vi samles, der falder lidt ro på, og i fællesskab skaber vi et godt samvær omkring maden og det sociale. Mange børn er også meget nysgerrige i forhold til dagens menu og de er altid velkomne til at få en snak med køkkenpersonalet om dagens ret.

Da vi har mange børn fra mange forskellige kulturelle og religiøse baggrunde, serverer vi udelukkende halalslagtet kød, og dermed heller ikke svinekød. Vi tager på baggrund af en lægeattest også hensyn til forskellige allergier og samarbejder meget gerne med forælder, hvis et barn har særlige kostbehov, man er altid velkommen til en snak med køkkenpersonalet.

 

Eksempel på en ugemenu i Børnehuset Stjernen:

 

Mandag:

Frokost: Asiatisk grøntsagssuppe med nudler og kokosmælk samt hjemmebagt brød.

Eftermiddag: Hjemmebagt rugbrød med pålæg samt frugt/grønt.

 

Tirsdag:

Frokost: Rugbrød med laks, æg, kylling pålæg, mayonnaise, hjemmelavet dadelspread samt 3 slags grønt.

Eftermiddag: Hjemmebagte surdejsboller med smør samt frugt/grønt.

 

Onsdag:

Frokost: Grøntsags lasagne med linser samt råkostsalat.

Eftermiddag: Hjemmebagt rugbrød med pålæg, samt frugt/grønt.

 

Torsdag:

Frokost: Fiskefrikadeller med remoulade, citron og bagte rodfrugter.

Eftermiddag: Hjemmebagt surdejsbrød med smør, samt frugt/grønt.

 

Fredag:

Frokost: Butterchicken med ris og raita.

Eftermiddag: Hjemmebagte sukkerfri æble/gulerods muffins, samt frugt/grønt.